Следвайте Гласове в ТелеграмНов американски правителствен доклад разкрива, че програмата Ф-35

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНов американски правителствен доклад разкрива, че програмата Ф-35
Коментари Харесай

Американски правителствен доклад: Ф-35 са годни за мисия едва в 55% от времето

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Нов американски държавен отчет разкрива, че програмата Ф-35 е наранена от проблеми с поддръжката. Едва в 55% от времето Ф-35 са годни за задача. „ Предизвикателствата при поддръжката се отразяват отрицателно на готовността на самолетите Ф-35, а поддръжката им ще коства 1,3 трилиона $, с цел да бъдат годни за употреба, написа в докладa на Службата за отчетност на държавното управление на Съединени американски щати (GAO).

„ Процентът на опциите за задача на флота от F-35 – процентът от времето, през което самолетът може да извърши една от предоставените му задачи – е към 55% през март 2023 година, надалеч под задачите на програмата “, се споделя в отчета, оповестен от службата в четвъртък.

Докладът дефинира това равнище на оперативна подготвеност „ недопустимо ниско “.

„ Програмата изоставаше от графика при определяне на действия по поддръжка в хранилище за осъществяване на поправки. В резултат на това времето за ремонт на съставни елементи остана постепенно с над 10 000 (компнента) чакащи да бъдат ремонтирани – над мечтаните равнища “, се споделя в отчета.

Поддръжката на организационно равнище също е наранена от неналичието на механически данни и образование, се прибавя в отчета.

1,3 трилиона $ ще коства да се поддържа цялостният флот от Ф-35 действен и да лети, даже в случай че или когато всички забавяния при ремонт и поддръжка, както и продължаващи проблеми при създаването на въоръжението на самолета, ежекторната седалка, софтуерът и хардуерът са поправени, се споделя в отчета.

Въпреки неуспехите, свързани с програмата Ф-35, отчетът също по този начин дефинира, че администрацията на Байдън и Министерството на защитата остават ангажирани с разноски от 1,7 трилиона $ за закупуване на общо 2 500 изтребителя Ф-35 за американските въоръжени сили.

„ През идващите десетилетия Министерството на защитата възнамерява да похарчи към 1,7 трилиона $ за близо 2500 Ф-35 “, се споделя в отчета, като  по-голямата част от средствата ще отидат за употреба, поддръжка и ремонт на самолетите.

Ф-35 в този момент съставляват възходяща част от тактическия авиационен флот на Министерството на защитата с към 450 самолета, съгласно Службата за отчетност на държавното управление.

Източници: gao.gov, obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР